Toilet ontstoppen

Is uw wc verstopt? Laat het ontstoppen over aan een vakman! Quality Ontstoppingsdienst zorgt voor een snelle en vakkundige ontstopping. Uw verstopte wc werkt in een mum van tijd terug zoals het hoort!

Toilet laten ontstoppen door een vakman?
0495/904.904

Een verstopte wc is heel vervelend: het water zakt niet meer en komt omhoog wanneer u uw toilet doorspoelt. Soms valt de verstopping zelf op te lossen, maar bij ernstige gevallen kan u bij Quality Ontstoppingsdienst terecht!

Verstopte wc, de oorzaken:

Een wc raakt meestal verstopt als per ongeluk verkeerde dingen worden doorgespoeld: geurblokjes, vochtige doekjes, te dik wc-papier, olie of vetten, etc.
Deze dingen spoelen zeer slecht door, waardoor uw toilet op termijn verstopt raakt.

Verstopte wc, de oorzaken:

Er zijn een heleboel oorzaken voor een verstopt toilet. Vele mensen spoelen dan ook alles door het toilet. Hier de meest voorkomende oorzaken van een verstopte wc:

 • Het gebruik van te veel toiletpapier
  • Het gebruik van te veel of te dik toiletpapier kan een wc doen verstoppen, Hoe makkelijker het papier in het water oplost hoe beter.
 • Zeepresten
  • Toiletreinigers en handzeep laten een vetlaagje achter. Deze wordt na verloop van tijd dikker waardoor uw wc verstopt geraakt.
 • Maandverband of tampons
  • Vele mensen spoelen nog steeds hun maandverband of tampons door het toilet. Dit is echter niet de bedoeling. Je gooit ze best gewoon in de vuilnisbak

WC of Toilet zelf ontstoppen

Methode 1: Gebruik een ontstopper. Opgehoopt vuil in de afvoer is meestal de oorzaak een ontstopping in uw wc of toilet. Door de afvoer vacuĆ¼m te trekken met een standaard ontstopper, zal het opgehoopt vuil loskomen. Het losgekomen vuil kan u meteen wegspoelen.
Methode 2: Gebruik een ontstoppingsmiddel. Door het gebruik van een milieuvriendelijke ontstopper kan u sommige verstoppingen in uw WC of toilet oplossen. Wanneer de verstopping veroorzaakt wordt door opgehoopte vetten, kan een liter kokend water uw probleem al oplossen. Hardnekkigere verstoppingen kan u oplossen met een combinatie van baking soda, azijn en heet water.
Methode 3: Gebruik een ontstoppingsveer. Wanneer de verstopping zich dieper in de afvoer van uw wc of toilet voordoet, kan een ontstoppingsveer soelaas bieden. Duw de ontstoppingsveer tot aan de verstopping in de afvoer van uw toilet of wc. Door op een neer te bewegen kan u de meeste verstoppingen verwijderen.

Hulp nodig? Wc ontstopping door een vakman

Een wc verstopping kan u best vakkundig laten ontstoppen. Bij Quality Ontstoppingsdienst bent u zeker van een snelle, probleemloze ontstopping zonder beschadiging van uw toilet of afvoerleidingen.

Laat Quality Ontstoppingsdienst uw wc ontstoppen

Toilet of WC laten ontstoppen door een vakman?

Wanneer u rekent op het vakmanschap en de uitgebreide ervaring van Quality Ontstoppingsdienst, bent u er zeker van dat uw verstopping opgelost is.

  Velden met een * zijn verplicht.
  Lees ook even ons privacyprivacybeleid

  Privacy is belangrijk voor ons.
  Je persoonsgegevens worden enkel gebruikt om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.
  Persoonsgegevens zullen dan ook nooit doorgegeven worden aan derden.