Leidingen ontstoppen

Verstopte leidingen kunnen, in combinatie met etensresten, zorgen voor vieze geurtjes in de keuken. In de badkamer loopt u met een verstopping in uw leiding risico op overstroming of een lek.

Afvoer laten ontstoppen door een vakman?
0495/904.904

Verstopte leidingen kunnen, in combinatie met etensresten, zorgen voor vieze geurtjes in de keuken. In de badkamer loopt u met een verstopping in uw leiding risico op overstroming of een lek.

Een verstopte leiding? De oorzaken:

Een verstopping in de leiding van uw wc komt meestal door afval dat niet in de wc hoort. Voorwerpen zoals vochtige doekjes, toiletblokjes of tampons die eigenlijk in de vuilbak horen vormen een blokkade die uw leiding verstopt.

Verstopte leidingen in de badkamer zijn meestal het gevolg van zeepresten, kalkaanslag of haar. Deze blijven steken in de leidingen waardoor er zich op termijn een verstopping vormt. Een verstopte leiding in de keuken wordt dan weer meestal veroorzaakt door etensresten die blijven steken. Deze verstopping gaat ook meestal gepaard met een vieze geur.

Leidingen zelf ontstoppen

Methode 1: De ontstopper. Opgehoopt vuil in de sifon is meestal de oorzaak een ontstopping in uw leidingen. Door de afvoer vacuüm te trekken met een standaard ontstopper, zal het opgehoopt vuil loskomen. Het losgekomen vuil kan u meteen wegspoelen.
Methode 2: Maak de sifon schoon. In het optimale geval maakt u de sifon op regelmatige basis schoon. U vermijdt er namelijk zware ontstoppingen in uw leidingen mee. Door simpelweg de sifon los te schroeven en proper te maken kan u het opgehoopte vuil uit de afvoer verwijderen.
Methode 3: Gebruik een ontstoppingsmiddel. Door het gebruik van een milieuvriendelijke ontstopper kan u sommige verstoppingen in uw leidingen oplossen. Wanneer de verstopping veroorzaakt wordt door opgehoopte vetten, kan een liter kokend water uw probleem al oplossen. Hardnekkigere verstoppingen kan u oplossen met een combinatie van baking soda, azijn en heet water.
Methode 4: Gebruik een ontstoppingsveer. Wanneer de verstopping zich dieper in de leidingen voordoet, kan een ontstoppingsveer soelaas bieden. Door de sifon los te draaien kan u de ontstoppingsveer tot aan de verstopping in uw leidingen duwen. Door op een neer te bewegen kan u de meeste verstoppingen verwijderen.

Hulp nodig? Leidingen laten ontstoppen door een vakman

Als u een leiding wilt ontstoppen rekent u best op een vakman. Quality Ontstoppingsdienst beschikt over de kennis en ervaring om uw leidingen te reinigen en de verstopping van uw leidingen snel en probleemloos op te lossen.

Daarom zijn wij dé referentie voor het ontstoppen van leidingen!

Laat Quality Ontstoppingsdienst uw leidingen ontstoppen

Leidingen laten ontstoppen door een vakman?

Wanneer u rekent op het vakmanschap en de uitgebreide ervaring van Quality Ontstoppingsdienst, bent u er zeker van dat uw verstopping opgelost is.

    Velden met een * zijn verplicht.
    Lees ook even ons privacyprivacybeleid

    Privacy is belangrijk voor ons.
    Je persoonsgegevens worden enkel gebruikt om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.
    Persoonsgegevens zullen dan ook nooit doorgegeven worden aan derden.